Om Korrekturavdelingen.no

Korrekturavdelingen.no ble lansert i januar 2006. Målet er å være det nettstedet folk ønsker å benytte når de vil ha svar på sine spørsmål om rettskrivning og tegnsetting.

Korrekturavdelingen har mange trofaste brukere. Stor takk til alle dere som lenker til nettstedet, har sendt rettelser og kommet med forslag til forbedringer! Antall brukere har hatt en fin stigning:


Kilde: Statcounter


Antall økter, brukere og sidevisninger siden 2006. Kilde: Google Analytics (2006–2015)

Noen nøkkeltall for 2017

  • 78,10 % kom via Google
  • 1,92 % kom fra Facebook
  • 62.60 % brukte desktop. Dette er svært atypisk og viser at Korrekturavdelingen først og fremst blir brukt i arbeidssammenheng. 32.61 % brukte mobiltelefon.
  • Hovedsiden om kommaregler er den mest besøkte siden etter forsiden. Det er kanskje ikke så rart: Korrekturavdelingen har ligget på førsteplass i Google for ordet «kommaregler» siden 2008.

Her kan du se en oversikt fra Moz over noen av Korrekturavdelingens Google-rangeringer:

 

Ansvarlig for nettstedet er Per-Erik Skramstad (Webkommunikasjon.no), som også står for alt innholdet som ikke er signert. Mye av innholdet kvalitetssikres av Jan R. Tislevoll.

Korrekturavdelingen drives av lidenskap. Det er en stor tilfredsstillelse å dele innhold av stor verdi. Det er også en lekegrind for å teste ut forskjellige ting innenfor såkalt søkemotoroptimalisering (hvordan komme høyt i Google på forskjellige søkeord). Til daglig har Skramstad i mange år arbeidet som webredaktør for forskjellige aktører i det private helsevesen. I tillegg holder han på med småprosjekter, som for eksempel markedsføring av gravminner i rustfritt stål.

Rådgiver og medarbeider er Jan R. Tislevoll.

Korrekturavdelingen tilbyr dessverre verken korrekturlesing eller manusvask.

Mange av illustrasjonene er laget av multikunstneren Helge Hansen.

Korrekturavdelingen.no henvender seg først og fremst til bokmålsbrukere. Veiledningen er basert på offisiell norsk rettskrivning og tegnsetting. En sjelden gang anbefaler vi noe annet enn Språkrådet, men forsøker å gjøre dette klart for brukerne.

Holberg-sitat

Listen over forkortelser inneholder en del forkortelser som ikke er normert. Da er tradisjonen, utenlandske ordbøker og vanlig bruk brukt som rettesnor.

Tekstbehandlingstips tar utgangspunkt i Microsoft Word, men mange av dem kan sikkert brukes i andre program, for eksempel tekstbehandleren OpenOffice.org Writer, som er en del av den gratis kontorprogrampakken OpenOffice.org.

Av alle som har hjulpet med råd, bidrag og rettelser, må følgende fremheves: Helge Hansen (illustrasjoner, kvalitetssikring), Ralf Lofstad, Torbjørn Eng og Jan R. Tislevoll. Tislevoll har fartstid fra blant annet VG og Språkrådet. Han arbeider på fulltid med med korrektur og språkvask.

Utilsiktet krenkelse av opphavsrett, utelatelse eller feilaktige opplysninger skyldes uaktsomhet eller mangel på opplysninger. Dersom det viser seg at det finnes materiale på disse sidene som krenker opphavsrett, vil dette bli fjernet øyeblikkelig.

Tilbakemeldinger og rettelser mottas med stor takk!

 

Tilbake til toppen av siden.

Hvem kan jeg spørre?

Har du spørsmål om de emnene som behandles her, og lurer på andre ting knyttet til språk og tegnsetting, kan du henvende deg følgende steder:

Språkrådet
Språkrådet gir råd i spørsmål som gjelder norsk språk både overfor offentlige institusjoner og allmennheten.

Språkteigen
Radioprogram på NRK P2 som tar opp språkspørsmål. Det er mulig for lytterne å sende inn spørsmål.